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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, R. F.; OSTER, A. H.; AROUCHA, E. M. M.; SILVA, E. de O.; MIQUELOTO, A. Desenvolvimento de mamão formosa "Tainung 01" cultivado em Russas, Ceará. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL, 12., 2009, Fortaleza. Livro de Resumos. Fortaleza: Sociedade Brasileira de Fisiologia Vegetal, 2009. p.360. 1 CD-ROM

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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2.Imagem marcado/desmarcadoAROUCHA, E. M. M.; NUNES, G. H. de S.; SOUSA, A. E. D. de. Qualidade e potencial pós-colheita de híbridos de melão. Revista Ceres, Viçosa, MG, v.56, n.2, p.181-185, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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3.Imagem marcado/desmarcadoGRANGEIRO, L. C.; SOUZA, J. de O.; AROUCHA, E. M. M.; NUNES, G. H. de S.; SANTOS, G. M. Características qualitativas de genótipos de cebola. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 32, n. 4, p. 1087-1091, ago. 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMEDEIROS, J. F. de; AROUCHA, E. M. M.; DUTRA, I.; CHAVES, S. W. P.; SOUZA, M. S. de. Efeito da lâmina de irrigação na conservação pós-colheita de melão Pele de Sapo. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 30 n. 3, p. 514-519, jul./set. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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5.Imagem marcado/desmarcadoBEZERRA NETO, F.; BARROS JÚNIOR, A. P.; AROUCHA, E. M. M.; OLIVEIRA, E. Q. de; SILVA, E. de O. Conteúdo de nutrientes na folha de alface em sistema consorciado com cenoura sob diferentes densidades populacionais. Caatinga, Mossoró, v.21, p.116-123, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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6.Imagem marcado/desmarcadoAROUCHA, E. M. M.; NUNES, G. H. de S.; NETO, F. B.; TOMAZ, H. V. de Q.; QUEIROZ, R. F. Qualidade pós-colheita de diferentes híbridos de melão-amarelo armazenados sob refrigeração. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 31, n. 4, p. 987-994, dez. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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7.Imagem marcado/desmarcadoVILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; FERREIRA, M. A. R.; COSTTA, E. B. S. da; AROUCHA, E. M. M. Sample size for postharvest quality traits of Palmer mangoes. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 43, n. 5, e-014, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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8.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, R. M. de A.; LOPES, W. de A. R.; AROUCHA, E. M. M.; MANO, N. C. S.; SOUSA, C. M. G. de. Caracterização física e química de híbridos de tomate em diferentes estagios de maturação produzidos em Baraúna, Rio Grande do Norte. Revista Ceres, Viçosa, v. 59, n.4, p. 506-511, jul./ago. 2012

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, P. A. de; AROUCHA, E. M. M.; SOUZA, A. E. D. de; COSTA, A. R. F. C.; FERREIRA, G. de S.; BEZERRA NETO, F. Conservação pós-colheita de berinjela com revestimentos de fécula de mandioca ou filme de PVC. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 27, n. 2, p. 235-239, abr./jun. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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10.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, R. M. de A.; AROUCHA, E. M. M.; MESQUITA, H. C. de; FREITAS, F. C. L. de; NUNES, G. H. de S. Qualidade pós-colheita de cenoura durante o desenvolvimento em monocultivo e consorciada com rabanete. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 42, n. 2, p. 423-428, abr./jun. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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11.Imagem marcado/desmarcadoVILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; FERREIRA, M. A. R.; COSTA, E. B. S. da; SANTOS, L. F. dos; AROUCHA, E. M. M. Tamanho amostral para atributos físico-químicos de qualidade de mangas Palmer. In: SIMPÓSIO DE FITOTECNIA, 3., 2021, Viçosa, MG. Agricultura, o negócio do Brasil: anais. Viçosa, MG: UFV: NEPFit, 2021. p. 33.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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12.Imagem marcado/desmarcadoVILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; FERREIRA, M. A. R.; LEITE, R. H. de L.; SANTOS, F. K. G. dos; COSTA, C. dos S. R.; AROUCHA, E. M. M. Chitosan and graphene oxide-based biodegradable bags: an eco-friendly and effective packaging alternative to maintain postharvest quality of Palmer mango. LWT - Food Science and Tecnology, v. 154, 112741, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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13.Imagem marcado/desmarcadoVILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; FERREIRA, M. A. R.; COSTA, C. dos S. R.; LEITE, R. H. de L.; SANTOS, F. J. G. dos; AROUCHA, E. M. M. Preservation of quality and bioactive compounds in mangoes using chitosan-graphene-oxide-based biodegradable packaging. Horticulturae, v. 9, 1145, 2023.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  19/08/2021
Data da última atualização:  19/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  VILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; FERREIRA, M. A. R.; COSTTA, E. B. S. da; AROUCHA, E. M. M.
Afiliação:  JOÃO CLAUDIO VILVERT; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; MARIA APARECIDA RODRIGUES FERREIRA; ELEONORA BARBOSA SANTIAGO DA COSTA; EDNA MARIA MENDES AROUCHA.
Título:  Sample size for postharvest quality traits of Palmer mangoes.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fruticultura, v. 43, n. 5, e-014, 2021.
DOI:  http://dx.doi.org /10.1590/0100-29452021014
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to determine the most efficient sample size required to estimate the mean of postharvest quality traits of ?Palmer? mangoes harvested in two growing seasons. A total of 50 mangoes were harvested at maturity stage 2, in winter (June 2020) and spring (October 2020), and evaluated for weight, length, ventral and transverse diameter, skin and pulp L*, C* and hº, dry matter, firmness, soluble solids (SS), titratable acidity (TA) and the SS/TA ratio. According to the results, the coefficient of variation (CV) of fruit quality traits ranged from 2.1% to 18.1%. The highest CV in both harvests was observed for the SS/TA ratio, while the lowest was reported for pulp hº. In order to estimate the mean of physicochemical traits of ?Palmer? mangoes, 12 fruits are needed in the winter and 14 in the spring, considering an estimation error of 10% and a confidence interval of 95%. TA and the SS/TA ratio required the highest sample size, while L* and hº required the lowest sample size. In conclusion, the variability was different among physicochemical traits and seasons, implying that different sample sizes are required to estimate the mean of different quality traits in different growing seasons.
Palavras-Chave:  Planejamento experimental.
Thesagro:  Amostragem; Manga; Mangifera Indica; Pós-Colheita.
Thesaurus NAL:  Mangoes; Postharvest physiology; Postharvest technology; Sampling.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225354/1/Sample-size-for-postharvest-quality-traits-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59613 - 1UPCAP - DD
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